Novi EDIUS 9 izlazi uskoro i donosi potpuni HDR workflow, još bolje performanse i uskoro je dostupan za kupovinu

Grass Valley je predstavio najnoviju verziju EDIUS-a koji će biti dostupan u Hrvatskoj od 7.studenog ove godine.

EDIUS verzije 9 podržavati će High Dynamic Range (HDR) na najjednostavniji mogući način uključujući uvoz, obradu i izvoz kao niti jedno drugo rješenje do sada. Dodatno EDIUS 9 u potpunosti će podržavati Hybrid Log Gamma (HLG), koji je podržan i od strane novijih Sony i Panasonic kamera. Sa HLG-om slika će izvrsno izgledati i na standardnom zaslonu, a na HDR-u će biti samo još bolja. EDIUS 9 ima mogućnost detekcije raspona boja u kojem je sadržaj sniman i automatski primjenjuje postavke prilagođene za nativno editiranje.


EDIUS 9 podržava široki raspon HDR izvora (PG & HLG) uključujući profesionalne kamere, ali i dronove, action camove, smartphoneove. Uz to ima mogućnost konverzije iz SDR-a i Log-a u HDR te dozvoljava korištenje SDR i HDR materijala na istom timelineu. Kompatibilne I/O kartice i monitori omogućuju pravi HDR preview. HDR projekte je moguće eksportirati za playback (kao H.264, 10 bita, 4:2:2) na HDR televizore i Youtube.

 

Više od toga EDIUS 9 podržava i široki raspon raspona boja uključujući i BT.2020 i BT.2100. Nadalje nativno podržava i Cinema Raw Light od Canona C200 kao i 10bitni Cinema DNG.
Grass Valley nastavlja sa „kupi jednom i koristi zauvijek“ modelom. Korisnici ne moraju plaćati pretplatu. Novi Floating model licenciranja za velike poslovne korisnike pruža potrebnu fleksibilnost kako bi EDIUS bio dostupan na svim radnim mjestima – samo je bitan broj računa za pojedine korisnike koji se mogu koristiti istovremeno.

Nadalje Grass Valley će kao i prije kontinuirano dodavati nove mogućnosti za EDIUS 9 – sve bez dodatne naplate – tokom otprilike 2 godine koliko je predviđeno da EDIUS9 bude aktualan. Takvi updatei uključuju nove alate i mogućnosti – svi kreirani prema željama EDIUS communitya. Neke od takvih značajki su: audio sinkronizacija više traka, H.265 eksportiranje, 8K i High Frame Rate podrška i još puno toga.

EDIUS će biti dostupan u verzijama EDIUS Pro 9 i EDIUS Workgroup 9. EDIUS Pro 9 je savršeni izbor za video entuzijaste, novinare, montažere i kreativne filmaše. Workgroup verzija je kreirana za velike timove, tv postaje i produkcijske kuće.
EDIUS 9 Workgroup korisnici koji već editiraju u UHD 50p/60p formatu cijeniti će mogućnost previewa UHD u 50p/60p koristeći I/O kartice drugih proizvođača kao što su Blackmagic Design ili AJA. Podrška za closed caption titling i background rendering je također u planu te će doći u besplatnim nadogradnjama EDIUS 9.x Workgroupa.

Besplatni video treninzi i EDIUS tutorial podcastovi su dostupni na engleskom, njemačkom i mnogim drugim jezicima. EDIUS.NET je Vaš izvor kako bi došli u doticaj s lokalnim EDIUS community-em te uz to možete downloadati trial verziju EDIUSA (vrijedi 30 dana). Ovdje korisnici mogu naučiti više o novim značajkama u EDIUSU 9 i uključenim alatima poput Mynca, programa s namjenom za organizaciju, pretraživanje, pregledavanje i dijeljenje video zapisa i ostalih medijskih datoteka.

Za sve kupnje EDIUS-a 8 nakon 1. rujna 2017., biti će dostupna besplatna nadogranja na EDIUS 9, a za korisnike na starijim verzijama nuditi će se jump upgrade. Za više detalja posjetite WWW.EDIUS.NET..

Komentari su zatvoreni.